Bortrest

Bortrest 29/6-113/7

Torsdag

Hej, hinner bara uppdatera lite kort idag.

Tömkörde Mimir i går, de gick jätte bra. Han tyckte de var skit kul:P. Han har fått ett nytt täcke, han har trampat sönder det andra. Den här gången blev det ett mörkbrunt täcke, lite snyggare än de andra vita. Han såg ut som ett spöke i det. De kanske var tur att de gick sönder. Har för övrigt miloner saker att göra. Ska skriva lappar till dom som ska rida Mimir medans vi är borta. Vi åker på söndag. Kommer sakna ihjäl mig efter pojken. Är så rädd att han ska bli fett också. Som tur har några lovat att ta in honom då och då.

Lite ridbilder från i Tisdags

erwetrtgghdd

Måndag

Hejsan!

Kollade
precis på statestiken på besökare på bloggen. Hade 50 besökare totalt varv 49 hade besökt mig förut. Kul att ni kommer och besöker igen. Vad tycker ni om den nya bloggdesignen? Jag tycker den blev jätte bra.

I morse fick jag ett mail från Bosse på Flygandepass att jag kommit med på distansritten, roligt!

I kväll blir det ingen ridning för mig, pappa ska rida Mimir, han har inte fått göra det på jätte länge, så de är väl dags nu. Jag ska träna markarbete på Frosti(medryttarhästen), han kan inte ridas för han har ett läskigt skavsår från sadelgjorden. I morgon ska jag tvinga min pappa att fota mig när jag rider,haha:)

Hörs!

Glöm inte att besöka www.mimirs.pixbox.se
frgf


Söndag

Ja, nu är midsommaren över! Har inte blivit så mycket uppdaterande på länge. Har varit på landet och där har jag ingen tillgång till data.

Mimir har gått jätte bra de senaste gångerna, har använd gummi klockor på han, han hittar takten mycket bättre. Men jag är litte rädd för skav, pappa och jag ska kolla på liknande G-boots på island, men om vi inte hittar där så ska vi köpa G-boots när vi kommer hem därifrån. På söndag är det precis en månad kavar till vi åker. Ska berätta lite er om resan sen.

Min medryttarhäst Lükka åkte iväg för betäckning för tre veckor sen till Soldan, Helen Blom ringde för några dagar sen till Lükkas ägare och berätta att hon är betäck. Roligt vahh? Så om allt går som de ska får hon ett litet för nästa år:')

I torsdags anmälde jag mig till Distansritten på Stormur som är den 27 september.  Ska bli så kul. Han har varit med i tävlingen med förra ägaren och då kom han på 8 plats:). I morgon ska vi gå med i Stormur, sen ska jag anmäla mig till Stormur Höst lätt, är inte riktigt säker än om jag ska ställa upp, men man får skriva upp sig, platserna tar ju slut så himla fort.

Mimir har fått en pressent:P Han fick en svart grimma med guldstjärnor på. Tack så hemskt mycket ni som bor på söderby:) En bild kommer sen:P

gtgg
  Grymmt söt:'D


Tisdag

Hejsan;)

Har precis kommit hem från Mimir. Jag som trodde att det skulle bli jätte dåligt väder när jag skulle rida, men det blev riktigt fint:P.

Mimir var klockren idag när vi var ute och red. Tölten var verkligen jätte bra och han sänkte sig fint också:P. Han blir bara bättre och bättre varje gång jag rider honom. Idag var min mamma med och kolla på honom också, hon våga till och med klappa honom,haha!

De som är lite irriterande är , på grannarna i skogsdungen i hagen är det jätte mycket koda och såklart ska hästarna stå där och klia sig. Så varje gång man tar in honom har han ny koda på sig. Det är inte de enklaste att få bort heller. När de sätter sig på pälsen ser det ut som stora smuts fläckar:S Desutom försvinnar hans flugghuva varje gång han varit där, den är inte direkt de enklaste att hitta. Jag har som sagt en bus häst:P

Lite bilder:

trtt
  Mimir
rtrt
   Söt hästen:P
rr
   Ett till gulligt foto till:P
trt
  Puss( de ser ut som jag har verra fläsk halsen:P)
tt
   Nya sadeln!  Dock sitter den lite för  långt fram 
ccc
   Stakars häst!!!:S Men han är grymmt söt!
fdfd
  Sadel backifrån

Hrímnir

Jag är kär...i en sadel, haha! De låter sjukt ja vet:P Vi köpte dena underbara sadel till min älskade Mimir förra måndan. De finns fem utbytbara bomvidder, som man kan byta själv på 10 minuter själv. Dom som inte gillar dena sadel vet inte vad de pratar om!

Info om sadeln:

Hrimnir är förmodligen världens mest sålda islandshästsadel. Den är hyllad av tränare och toppryttare världen över. Sadeln har ett halvdjupt sätte, dock känns det mycket planare än den ser ut att va. Sitsen är mjuk och de finns bra stöd för skänklarna. Bomen är special designad.De är en av de få islandshäst sadlar som är balanserad på mitten( så som den ska vara). Sadeln passar de flesta hästar även för hästar som har mycket kort rygg eller väldigt bred.

Dock verkar Agersta ha ensamrätt på den så den finns bara att köpa i uppsala eller begagnad.

Nypris: 18000

Sadel

www.agersta.nu

Måndag

Hejsan!

Första riktiga dagen på sommarlovet, väldigt skönt! Hela dan har gått åt att kolla på ridprylar och fixa på pixbox.se. Har kollat på G-boots, någon som har såna? kan inte ni komentera och skriv vad ni tycker om dom. Vill verkligen ha såna.
Ikväll blir det stallet och rida ut med Mimir tillsamans med Astrid som inte har varit hemma på två veckor.

Någon som ska till Täby galopp i morgon och fira Islands national dag?? Funderar på att gå själv!

De är SIF i samarbete med Iceland Air och Täby galopp att arrangera ett event där de kommer vissa sveriges elit.      

Ryttare och hästar som kommer vara där:

Johan Häggberg-Krás
Gabi Holgerman-Taktur
Helen Blom-Soldan
Toto Arnarsson-Ymir
Johanna Elgholm-Oddur
Vignir Jonasson-Berserkur
Frida Lindström-Funi
Daniel Sundin-Teitur
Julia Lindmark-Svipur

Skulle verkligen vara så himla kul att se Soldan frá Hvítanesi, eftersom min ena medryttarhäst håller på att betäckas med honom;). Får se om jag går i såna fall kommer det att bli många fina bilder!!

Får se om jag hinner skriva mer i kväll, hoppas de. Men nu ska jag dra till Mimmi:P(Mimir)

Mimir från Rosenlund

Nu har jag ägt Mimir i över en vecka, den bästa veckan i mitt liv.
En lång berättelse om hur Mimir blev min kommer:)

Sen vill jag tacka några personer!

Först vill jag tacka min kusin My som hitta annonsen på Mimir.
Sen ett stort tack till Mimirs förra ägare som lät oss köpa honom.

Välkommen till min nya blogg!

Den här bloggen kommer att handla om min islandshäst Mimir från Rosenlund:)

RSS 2.0